Nyhedsoversigt
-
Vi søger en ny kollega -
21-05-2025 -
Comida Fødevarerådgivning holder åbent 1. maj
30-04-2025 -
God påske (1)
15-04-2025 -
Gode råd til klargøring af frugt og grønt
11-04-2025 -
”Hvad kræver det egentlig, at kunne starte en fødevarevirksomhed”?
07-04-2025 -
Har du tjekket dine mærkningsoplysninger for nyligt?
05-03-2025 -
Over 60% lever ikke op til reglerne, når der markedsføres kosttilskud
17-02-2025 -
Forbud mod bisphenol A i visse fødevarekontaktmaterialer
11-02-2025 -
Væsentlige ændringer
10-02-2025 -
Nye anbefalinger til vegetarer (og veganere)
06-02-2025 -
Syltning
03-02-2025 -
Tilsætningsstoffer
27-01-2025 -
Ingen krav om mærkning på fødevarer til dagens salg
23-01-2025 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner for 2025 – måske får du besøg?
13-01-2025 -
Årlig revision
03-01-2025 -
Glædelig jul
18-12-2024 -
Lasse og Carsten
13-12-2024 -
EU-logo
11-12-2024 -
ID-mærke på animalske fødevarer ændres
06-12-2024 -
Julefrokost – ja tak!
04-12-2024 -
Nu skal du møde vores IT-konsulent, Oguz, og vores fødevarekonsulent Tine.
19-11-2024 -
Personlig hygiejne i fødevarevirksomheder
04-11-2024 -
Seminar på DTU om kosttilskud
29-10-2024 -
Sig hej til vores fødevarekonsulenter Susanne og Stine
21-10-2024 -
Hvem er Comida Fødevarerådgivning? Her kan du møde to af vores fødevarekonsulenter, Helle og Sophie
01-10-2024 -
Ændringer i opfølgende besøg
30-09-2024 -
Out of office
19-09-2024 -
Har du brug for et par ekstra øjne?
03-09-2024 -
Affaldshåndtering
08-08-2024 -
Har du styr på mærkningsreglerne?
30-07-2024 -
God sommer
05-07-2024 -
Regler for salg af fødevarer fra vejbod
14-05-2024 -
Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag (1)
08-05-2024 -
God hjælp at hente når du vil genbruge fødevareemballage
19-04-2024 -
Plantebaserede projekter
26-03-2024 -
Påske
22-03-2024 -
Har I brug for et besøg i jeres virksomhed?
19-03-2024 -
Danske bælgfrugter og fødevaresikkerhed
22-02-2024 -
Er din emballage egnet til fødevarer?
14-02-2024 -
Årlig revision af dit egenkontrolprogram (1)
02-02-2024 -
Kontrolkampagner 2024 – Har du styr på dem?
29-01-2024 -
Ny adresse
12-01-2024 -
Nye kollegaer
05-01-2024 -
Nye mærkningsregler for vin
04-12-2023 -
Nyhed! Nu kan du selv downloade din virksomheds smileymærke
28-09-2023 -
Sælger du animalske fødevarer direkte til den endelige forbruger fra din bedrift eller fiskefartøj?
25-09-2023 -
Nyt smileymærke træder i kraft 1. oktober
22-09-2023 -
Importerer du vegetabilske fødevarer fra tredjelande? Hvis ja, så læs med her!
15-09-2023 -
Væsentlige ændringer i din fødevarevirksomhed skal meldes til Fødevarestyrelsen
30-08-2023 -
Kontrolkampagne med fokus på offentliggørelse af kontrolrapporter på hjemmesider
25-08-2023 -
Kontrolkampagne i autoriserede virksomheder
08-08-2023 -
Comida fødevarerådgivning holder lukket i uge 31
28-07-2023 -
Velkommen til Betina
07-07-2023 -
Norovirus
28-06-2023 -
Kontrolkampagne – import fra tredjelande af sammensatte produkter
26-06-2023 -
Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger
23-06-2023 -
Grundlovsdag
01-06-2023 -
Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
15-05-2023 -
Nyt smileymærke
12-05-2023 -
Et skridt videre i et nationalt klimamærke.
10-05-2023 -
Fødevaresvindel
08-05-2023 -
Ny risikovurdering for bisphenol A
01-05-2023 -
Økologiske æg fri for sundhedsskadelige PFAS-niveauer
19-04-2023 -
God påske
05-04-2023 -
Guide til importører om egenkontrol ved indførsel af fødevarer
10-03-2023 -
Kontrol af økologi i detailvirksomheder
22-02-2023 -
Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg: Er økologimærket i restauranter og butikker en falsk varebetegnelse?
22-02-2023 -
Berigede fødevarer
17-02-2023 -
Sælger din virksomhed fødevarer via digitale platforme?
30-01-2023 -
Miljøforureningen PFAS er fundet i økologiske æggeblommer.
24-01-2023 -
Mærkningsordning vegansk og vegetarisk
20-01-2023 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2023 – er du klar?
19-01-2023 -
Skal du sælge kosttilskud?
13-01-2023 -
Glædelig jul og godt nytår
22-12-2022 -
Årlig revision af dit egenkontrolprogram
09-12-2022 -
Ny virksomhed ?
05-12-2022 -
TRACES
25-11-2022 -
Kostrådscirklen
22-11-2022 -
Opbevaring af fødevarer på et lager
15-11-2022 -
Genanvendt plast til fødevarekontaktmaterialer
08-11-2022 -
Har du styr på allergener?
26-10-2022 -
Anvendelse af ikke-økologiske ingredienser i økologiske produkter.
13-10-2022 -
Kontrolkampagne med fokus på import af sammensatte fødevarer fra tredjelande
14-09-2022 -
Nyt klimamærke til de danske forbrugere
22-08-2022 -
Ændrede anbefalinger for nedkøling
16-08-2022 -
Årsag til listeriaudbrud er fundet
22-07-2022 -
Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder
18-07-2022 -
Listeria udbrud i Danmark
15-07-2022 -
Har du styr på produktionshygiejne og fødevaresikkerhed?
07-07-2022 -
Salg af lokale varer
06-07-2022 -
Tour de France kommer til Nyborg
28-06-2022 -
Risikovurdering af cannabidol sat ”on hold”
20-06-2022 -
Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
29-04-2022 -
Det økologiske spisemærke
06-04-2022 -
Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
25-03-2022 -
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
10-03-2022 -
Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
25-01-2022 -
Økologianmeldelse af detailbutikker
12-01-2022 -
Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
20-12-2021 -
Dansk Bælgfrugter
16-12-2021 -
Elite-smileyen forsvinder
20-10-2021 -
Oplæg for iværksættere i Tønder
24-09-2021 -
Mere økologi i professionelle køkkener
30-08-2021 -
Praktisk guide til lokal afsætning
10-08-2021 -
Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
14-07-2021 -
Kontrolkampagne – transport af fødevarer
12-07-2021 -
Vejledning om mærkning af fødevarer
06-07-2021 -
Sommeren er over os.......
05-07-2021 -
Iværksætter-event
01-07-2021 -
Match-making platform for proteinafgrøder
22-06-2021 -
Holdbarhed af fødevarer efter åbning
14-06-2021 -
Resultater af kontrolkampagner 2020
03-06-2021 -
Ulovlig brug af bambus i plast
01-06-2021 -
Er melorme fremtidens fødevare?
06-05-2021 -
Småskalapakken
04-05-2021 -
Ny egenkontrolvejledning
29-04-2021 -
Særstatus for salmonella i æg
22-03-2021 -
Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
15-03-2021 -
Kom du ikke med i Løvens hule?
10-03-2021 -
Olivenolie
05-03-2021 -
Den store klimadatabase
03-03-2021 -
Sporbarhed
26-02-2021 -
Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
24-02-2021 -
Superfood eller helsebooster
17-02-2021 -
Prøveplan for rengøring
12-02-2021 -
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Vi søger en fødevarekonsulent! Er det dig, der skal have din kop op på hylden?

Vi søger en ny kollega til vores team, der arbejder med fødevarerådgivning. Vi er en lille virksomhed med højt til loftet og let til smil. Vi søger en faglig velfunderet kollega, der har erfaring med at arbejde med fødevarelovgivning. Du må gerne have praktisk erfaring med fødevaresikkerhed, og det er vigtigt, at du tør træffe fagligt begrundede beslutninger. Vores kundekreds spænder vidt, og du skal derfor kunne trives i at løse mange forskellige opgaver, og du skal have lyst til dialog med personer, der har varierende faglig baggrund.
Erfaring/uddannelse:
Vi søger en kollega med en fødevarefaglig uddannelse på minimum bachelorniveau. Du har praktisk erfaring i arbejdet med fødevarelovgivning, kvalitetsstyring og fødevaresikkerhed. Måske har du tidligere arbejdet i en fødevarevirksomhed og har været vant til en løsningsorienteret og praktisk tilgang til udfordringerne.
Faglige kompetencer:
Du arbejder hjemmevant med fødevarelovgivning, herunder f.eks. reglerne for hygiejnisk indretning og drift af fødevarevirksomheder, fødevarekontaktmaterialer, import/eksport, økologi samt mærkning og anprisninger. Du skal have viden om HACCP og være i stand til at udarbejde risikoanalyser for forskellige typer af virksomheder.
Du skal være fagligt velfunderet og selv turde træffe fagligt begrundede beslutninger. Du skal turde udfordre såvel kolleger som kunder og Fødevarestyrelsen ifm. løsning af opgaver og tolkning af regler. Ligeledes skal du kunne tage dialogen med Fødevarestyrelsen f.eks. i forbindelse med ansøgninger eller medvirken ved kontrolbesøg.
Personlige kompetencer:
Du er nysgerrig, lyttende og serviceminded. Vi lægger vægt på at yde vores kunder en god service. Derfor skal du kunne tage dialogen med vores kunder med en praktisk, erfaringsbaseret tilgang, og du skal kunne skabe gode relationer til din egen kundekreds.
Du kan formidle og dele din viden på en måde, som er forståelig for modtageren uanset, hvem det er. Vi siger, at ”vi serverer paragrafferne, så de er til at forstå”, og derfor skal du være klar og tydelig i din kommunikation, både skriftligt og mundtligt.
Det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og selvstændigt kan tilegne dig ny viden. Der er ikke nødvendigvis en facitliste til alle vores opgaver, dét skal du kunne acceptere. Du skal også kunne arbejde hos kunder, hvor du er ”alene” og selv skal kunne planlægge din dag og dine opgaver.
Vi er et lille team og arbejder derfor også tæt sammen. Du skal have lyst til at være en del af et team og skal kunne trives i en lille virksomhed, hvor alting ikke nødvendigvis er ”strømlinet”. Selvom man er ansvarlig for egne opgaver, så har vi en høj grad af faglig sparring med hinanden. Det kan være nødvendigt at løse mange forskellige opgaver, og derfor skal du have lyst til at tage udfordringer op i nye og ukendte områder. Du vil have ansvar for flere opgaver på samme tid, og skal derfor kunne prioritere og planlægge egne opgaver. Og sidst men ikke mindst, så er det vigtigt, at du er ansvarlig og samtidig kan håndtere en stor grad af frihed i din arbejdsdag.
Hvem er vi?
Vi er en mindre rådgivningsvirksomhed, der rådgiver fødevarevirksomheder inden for alle dele af fødevarelovgivningen. Vi lægger stor vægt på at skabe gode relationer til vores kunder og give dem målrettet og individuel rådgivning.
Vores kunder er vidt forskellige fødevarevirksomheder, og omfatter både den lille nystartede virksomhed, store landsdækkende kæder og certificerede virksomheder. Det er både traditionelle fødevarevirksomheder, men også virksomheder der arbejder med f.eks. kosttilskud eller fødevarekontaktmaterialer.
Ud over fødevarerådgivning har vi også udviklet vores eget kvalitetssystem ComidaQS. Systemet anvendes til egenkontrol, økologi-regnskab, sporbarhed m.v. i små og store fødevarevirksomheder. Vores IT-afdeling står for udvikling og vedligehold af ComidaQS i samarbejde med rådgivningsafdelingen.
Hvad laver vi?
Vi har opgaver indenfor alle dele af fødevaresikkerhed og fødevarelovgivning. Vi udarbejder risikoanalyser, egenkontrolprogrammer og økologiprocedurer for små og mellemstore virksomheder. Vi udarbejder mærkning til færdigpakkede fødevarer, laver sikkerhedsvurderinger på kosttilskud og beregner næringsdeklarationer. Vi har også opgaver hos certificerede virksomheder, hvor vi udfører audits eller står for implementering og drift af kvalitetsledelsessystemet. Altså kort sagt rigtig mange forskellige opgaver med udgangspunkt i fødevaresikkerhed og lovgivning.
Desuden har vi en gruppe kunder, hvor vi udfører et årligt antal inspektioner og prøveudtagninger. Der er tale om mindre virksomheder som f.eks. restauranter, kantiner og lignende. Inspektionerne afsluttes med en skriftlig rapport til kunden. Inspektionsopgaverne er over hele landet, og der kan i enkelte tilfælde være brug for en overnatning i andre dele af landet.
Mange af vores opgaver løses fra kontoret i Nyborg, men vi har også en del opgaver, hvor vi arbejder ude hos kunden. Det kan f.eks. være i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg eller en fast ugedag, hvor vi fungerer som kundens kvalitetsafdeling.
Sådan søger du:
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte
Tine Fallesen
📞 29 85 65 30
Du skal sende din ansøgning til tine@comida.dk og skriv ”Ansøgning” i emnefeltet. Der er ikke en ansøgningsfrist, men vi afholder samtaler løbende, og vi stopper, når vi har fundet den rigtige.
Du kan også ansøge via dette link: (1) Fødevarekonsulent | Comida Fødevarerådgivning ApS | LinkedIn
Vi glæder os meget til at høre fra dig!