Nyhedsoversigt

Fødevarestyrelsen sætter fokus på norovirus

I de kommende sommermåneder vil Fødevarestyrelsen besøge en lang række kantiner, fødevarebutikker, cateringvirksomheder og lignende, for at vejlede om, hvordan norovirus (”roskildesyge”) kan undgås i fødevarevirksomheder.

Norovirus smitter bl.a. gennem nys og håndtryk, men også via fødevarer, hvor årsagen til smitte ofte skyldes dårlig hygiejne hos de personer, som håndterer fødevarerne. Så uanset om du er detail- eller engrosvirksomhed, er der nogle forholdsregler, som kan hjælpe med at minimere smitten.

Hvis du oplever symptomer på norovirus skal du melde dig syg og ikke lave mad til andre i mindst 48 timer efter, at symptomerne er stoppet. Hyppig håndvask med vand og sæbe er den mest effektive måde at fjerne norovirus på.  Nogle desinfektionsmidler har kun en lille virkning på norovirus og andre har slet ingen.

Du kan læse mere om gode råd og vejledning om norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Norovirus (roskildesyge) i fødevarer - Fødevarestyrelsen (foedevarestyrelsen.dk)