Nyhedsoversigt
-
Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
29-04-2022 -
Det økologiske spisemærke
06-04-2022 -
Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
25-03-2022 -
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
10-03-2022 -
Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
25-01-2022 -
Økologianmeldelse af detailbutikker
12-01-2022 -
Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
20-12-2021 -
Dansk Bælgfrugter
16-12-2021 -
Elite-smileyen forsvinder
20-10-2021 -
Oplæg for iværksættere i Tønder
24-09-2021 -
Mere økologi i professionelle køkkener
30-08-2021 -
Praktisk guide til lokal afsætning
10-08-2021 -
Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
14-07-2021 -
Kontrolkampagne – transport af fødevarer
12-07-2021 -
Vejledning om mærkning af fødevarer
06-07-2021 -
Sommeren er over os.......
05-07-2021 -
Iværksætter-event
01-07-2021 -
Match-making platform for proteinafgrøder
22-06-2021 -
Holdbarhed af fødevarer efter åbning
14-06-2021 -
Resultater af kontrolkampagner 2020
03-06-2021 -
Ulovlig brug af bambus i plast
01-06-2021 -
Er melorme fremtidens fødevare?
06-05-2021 -
Småskalapakken
04-05-2021 -
Ny egenkontrolvejledning
29-04-2021 -
Særstatus for salmonella i æg
22-03-2021 -
Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
15-03-2021 -
Kom du ikke med i Løvens hule?
10-03-2021 -
Olivenolie
05-03-2021 -
Den store klimadatabase
03-03-2021 -
Sporbarhed
26-02-2021 -
Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
24-02-2021 -
Superfood eller helsebooster
17-02-2021 -
Prøveplan for rengøring
12-02-2021 -
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020

Mærkning af færdigpakkede fødevarer
Fødevarestyrelsen gennemfører fra juni 2022 en kontrolkampagne, hvor der er fokus på korrekt mærkning af færdigpakkede fødevarer. Kontrollen foretages hos producenter og importører, som har ansvar for mærkning af de færdigpakkede fødevarer.
Mærkningen skal være læsbar, korrekt, fyldestgørende og på dansk, således forbrugerne kan træffe deres valg af fødevarer på et oplyst grundlag. Obligatoriske oplysninger på færdigpakkede fødevarer omfatter bl.a. varebetegnelse, ingrediensliste, næringsdeklaration, eventuelle allergener og nettovægt.
Mærkningsoplysninger, som ikke kan læses pga. utydelig skrift, lille trykstørrelse og lignende, kan udgøre en risiko for fødevaresikkerheden. F.eks. kan forbrugere med allergi blive alvorligt syge, hvis ikke allergener er deklareret korrekt.
Hos Comida kan vi hjælpe både små og store virksomheder med korrekt mærkning af fødevarer. Vi kan bl.a. hjælpe med at udforme de obligatoriske oplysninger eller vurdere, om mærkningen er korrekt.