Nyhedsoversigt

Er melorme fremtidens fødevare?

I takt med mere fokus på klima, miljø og alternative proteinkilder, udvikles der hele tiden nye fødevarer og fødevareingredienser. Lige nu er der en ansøgning om godkendelse af tørrede melorme som novel food i høring i EU. Det er en fransk virksomhed, der har ansøgt om anvendelse af tørrede melorme i f.eks. snacks og kiks eller måltider baseret på bælgfrugter. EFSA har vurderet, at melorme er sikre at indtage både med hensyn til indhold af sundhedsskadelige stoffer og mikroorganismer, men også i forhold til at kunne forårsage allergi.

Københavns Universitet har gennemført et forskningsprojekt med børn i alderen 11-12 år. Projektet skulle undersøge, hvad der skal til for at ændre madvaner i en mere klimavenlig retning. Børnene lavede havregrynskugler med henholdsvis ristede melorme og græshopper. Projektet viste, at børnene foretrak havregrynskuglerne med melorme, da det mest lignede en velkendt fødevare f.eks. ristede solsikkefrø.

Så ja, der kan godt ligge nogle nye spændende madoplevelser gemt i melorme.