Nyhedsoversigt

Har du styr på økologien?

Hvis du er underlagt økologikontrol fra Fødevarestyrelsen, har du ansvar for, at dine økologiprocedurer løbende er opdateret. Dine økologiprocedurer indgår som bilag til den økologirapport, Fødevarestyrelsen udsteder som godkendelse til økologiske aktiviteter i din virksomhed.
En opdatering kan være nødvendig, hvis du f.eks. udvider dit varesortiment med nye produktgrupper eller hvis du udfaser konventionelle varer og bliver en 100% økologisk virksomhed.
Væsentlige ændringer skal anmeldes til Fødevarestyrelsen, og de opdaterede procedurer skal indsendes sammen med anmeldelsen. Som noget nyt skal økologiprocedurer indledes med et indeks.
Mindst 1 gang om året skal du kontrollere, at dem, du handler med, er underlagt økologikontrol. Det kan både være dine leverandører men også samarbejdspartnere, så som lagervirksomheder, transportører eller lønproducenter.
Fødevarestyrelsen gennemfører lige nu kontrolkampagne om økologireglerne med en mere dybdegående og systematisk kontrol, så måske dine procedurer trænger til et eftersyn, inden Fødevarestyrelsen kigger forbi.