Nyhedsoversigt

Økologicertifikater er kommet i TRACES

Som økologicertificeret virksomhed skal du tjekke, at dine leverandører af økologiske varer også er økologicertificeret. Du skal lave kontrollen mindst en gang om året, og det skal stå i din økologiprocedure, hvordan og hvornår du laver kontrollen.

Næste gang du skal lave kontrollen, skal du gøre det på en anden måde, end du har været vant til. EU har nemlig lavet en database, hvor medlemslandene skal offentliggøre økologicertifikaterne, og det er her, du fremadrettet skal finde certifikaterne. I Danmark skal TRACES erstatte Fødevarestyrelsens liste over økologikontrollerede virksomheder. 

Nye økologicertifikater bliver allerede nu lagt i TRACES. Det betyder, at du i en overgangsperiode skal kigge efter certifikater både i Fødevarestyrelsens liste og i TRACES. Fra 1. januar 2023 skal alle nye certifikater lægges i TRACES, og derfor kommer økologicertifikaterne også til at ligge her, når Fødevarestyrelsen opdaterer dem omkring årsskiftet.

Handler du økologiske varer fra andre EU-lande, bliver det nemmere! For nu kan du nemlig selv hente leverandørens certifikat i databasen, og du behøver ikke længere at kontakte leverandøren for at få leverandørens økologicertifikat tilsendt.

Er du endnu ikke økologicertificeret, eller har du brug for at få din økologiprocedure opdateret, så kontakt os for et tilbud på opgaven.

Vi hjælper dig også gerne med vejledning i økologiregler, og kan give dig sparring på den praktiske drift af økologiske virksomheder.

Du kan finde de nyeste økologicertifikater i TRACES her: Økologisk Erhvervsdrivendecertifikat (europa.eu)

Og Fødevarestyrelsens liste med økologikontrollerede virksomheder her: Danske økologikontrollerede fødevarevirksomheder m.v. (foedevarestyrelsen.dk)