Nyhedsoversigt

Opbevaring af fødevarer på et lager

Opbevaring af fødevarer på et lager kræver registrering som fødevarevirksomhed, og du skal følge reglerne i fødevarelovgivningen. Der er krav om, at du skal udarbejde egenkontrolprocedure med tilhørende risikoanalyse. Det er dit værktøj til at holde styr på fødevaresikkerheden samt sikre, at fødevarereglerne overholdes - også selv om fødevarerne på dit lager er færdigpakkede, og måske har lang holdbarhed. Opbevarer du fødevarerne på lageret for andre virksomheder, skal du stadig udarbejde egenkontrolprocedure og risikoanalyse. Hvis du ikke opbevarer fødevarer på eget lager, men får dem opbevaret hos andre, skal du sikre dig, at de er registreret som fødevarevirksomhed.

Hvis der på dit lager opbevares økologiske fødevarer, skal du også have udarbejdet en økologiprocedure, så du kan blive økologigodkendt af Fødevarestyrelsen.

Når du har styr på egenkontrolproceduren og risikoanalysen, skal du registrere dig ved Fødevarestyrelsen. Herefter vil Fødevarestyrelsen komme på kontrolbesøg.

Hvis du opbevarer økologiske fødevarer, skal økologiproceduren sendes ind. Du må ikke opstarte dine økologiaktiviteter, før du er økologigodkendt af Fødevarestyrelsen.  

Hos Comida Fødevarerådgivning har vi stor erfaring med at udarbejde egenkontrolprocedurer, risikoanalyser, økologiprocedurer samt registrere virksomheder ved Fødevarestyrelsen. Så tag endelig fat i os, hvis du har brug for hjælp til dette.