Om Comida

Tine Fallesen
Dyrlæge og stifter af Comida Fødevarerådgivning

Hvorfor har jeg valgt at hedde Comida Fødevarerådgivning? Jeg har en særlig tilknytning til Spanien, da en mindre gren af min familie er bosat syd for Barcelona. Jeg har besøgt området en del gange og har således været beriget med flere besøg på spanske fødevaremarkeder. Samtidig har arbejdet med fødevarer været en stor del af mit liv efter jeg blev færdig med min uddannelse som dyrlæge. Det var derfor nærliggende at kombinere de to dele af mit liv og navngive min rådgivningsvirksomhed med det spanske ord for fødevarer, nemlig Comida.

Tanken om at starte som fødevarerådgiver dukkede ofte op i løbet af de mange år, hvor jeg var tilsynsførende i fødevarekontrollen. De bedste tilsyn var dem, hvor jeg kunne se at min vejledning fik tingene til at ”falde på plads” hos den person, jeg stod overfor. For mig var det en succes, når jeg kunne gå fra et tilsyn med en fornemmelse af at have gjort en forskel for lige netop dén virksomhed eller dén person.

Jeg har mere end 15 års erfaring som tilsynsførende i fødevarekontrollen, og som kvalitetschef hos en større fødevareproducent med et certificeret kvalitetsstyringssystem. Jeg har lavet kontrol i rigtig mange typer virksomheder, både det lille pizzeria og i de store produktionsvirksomheder. Derfor kender jeg de krav, der stilles og kan hjælpe din virksomhed med løsninger på, hvordan I kan opfylde kravene. Jeg ved, at det kan være en udfordring at gennemføre alle de tiltag, der kræves fra myndighederne.
Lad os klare det besværlige papirarbejde, så du kan koncentrere dig om dét, du brænder for, nemlig dine produkter og din virksomhed!

Susanne Evald Povlsen
Bromatolog og fødevarekonsulent hos Comida Fødevarerådgivning

Som konsulent hos Comida arbejder jeg for, at virksomheders arbejde med fødevaresikkerhed og- kvalitet bliver en naturlig del af hverdagen og opfattes som vigtig for virksomhedens berettigelse. Der skal være et tæt samarbejde og samspil mellem aktiviteter i virksomheden og fødevaresikkerhed og -kvalitet. Det er vigtigt, at virksomheder kan se nytten og det positive udbytte af arbejdet med fødevaresikkerhed – det må aldrig blive systemer for systemernes skyld.

Derfor sætter jeg også en ære i at kommunikere åbent og ærligt og altid møde virksomhederne ”i øjenhøjde” – så rådgivningen altid passer til virksomheden uanset dens størrelse, funktion og egne kompetencer. 

 

Jeg har stor viden om fødevarelovgivning samt tolkning og implementering heraf med i bagagen, set fra såvel fødevarevirksomheders som fødevarekontrollens synsvinkel.

Som mikrobiolog og tilsynsførende i Fødevarestyrelsen har jeg arbejdet med overholdelse af fødevarelovgivningen i engros- som detailvirksomheder, herunder mikrobiologiske prøver og analyser, resultatvurdering, opfølgning på analyseresultater og opklaring af fødevarebårne sygdomsudbrud.

Fra mit arbejde som kvalitetschef og kvalitetsleder i mellemstore fødevarevirksomheder har jeg erfaring med at tolke og bruge lovgivning og regler, og få det til at virke i det virkelige liv. Altid i tæt samarbejde med de ledere og medarbejdere, der skulle bruge det.
Jeg har desuden arbejdet med opbygning, implementering og brug af certificerede kvalitetsstyringssystemer.

Helle Absalonsen
PB i sundhed og ernæring og fødevarekonsulent ved Comida

Vores tilgang til mad har ændret sig væsentligt gennem de senere år. Tidligere tilberedte vi størsteparten af vores måltider selv og indtog dem sammen med familien – der var ikke langt fra jord til bord. I dag anvender vi mange forskellige måltidsløsninger f.eks. halvfabrikata, måltidskasser eller mad på farten. Vi vil gerne have det let, sundt, velsmagende og uden at bruge for mange af jordens ressourcer.

Derfor arbejder jeg i Comida med at rådgive små og mellemstore virksomheder om fødevarelovgivning, så du kan markedsføre dine produkter uden at komme i klemme. Gennem et professionelt samarbejde finder vi de rette løsninger, og får styr på de grundlæggende procedurer. Virksomhedens behov afdækkes gennem dialog, og sammen finder vi muligheder frem for begrænsninger.

Jeg har bred erfaring fra fødevarebranchen både som produktudvikler i en fødevarevirksomhed og som tilsynsførende i fødevarekontrollen. Senest har jeg arbejdet med mad og måltider i kommunalt regi bl.a. med implementering af det økologiske spisemærke. Jeg har stor erfaring i at facilitere processer samt skabe faglige netværk på tværs af virksomheder. Gennem uddannelse til Food Coordinator har jeg fået erfaring i bæredygtig omstilling, hvor forebyggelse og reduktion af madspild er i fokus.

Kontakt

Ring til os på 71 99 34 49 eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.