Nyhedsoversigt

Regler for salg af fødevarer fra vejbod

Så er sommeren så småt på vej, og inden længe bugner vejboderne med alt fra jordbær og nyopgravede kartofter til hjemmelavet marmalede og saft samt mange andre lokalt producerede varer.

Comida Fødevarerådgivning har i samarbejde med Økologisk Landsforening lavet en guide, som anskueliggør mulighederne og begrænsningerne ved lokal afsætning. Det kan fx være kravene til den etiket, du påsætter din hjemmelavet marmelade, hvilken emballage der skal anvendes eller krav i forbindelse med salg af økologiske varer.

Guiden sammensættes på baggrund af din afkrydsning, så den bliver specifik til dig. Du skal derfor selv krydse af, hvilke fødevarer du gerne vil sælge, hvem du vil sælge til, og om det er dine egne eller andres fødevarer, du vil sælge. Du finder guiden her: Praktisk guide til lokal afsætning (lokalafsaetning.dk)

Guiden er vejledende, og kan anvendes som et hjælpeværktøj, men kan ikke erstatte konkret og individuel rådgivning. Vi vil hos Comida Fødevarerådgivning også altid gerne hjælpe med eventuelle spørgsmål til din vejbod, gårdbutik eller lignende, eller hvis du er nysgerrig på at starte en fødevarevirksomhed op.