Nyhedsoversigt

Det økologiske spisemærke

En ny kampagne fra Fødevarestyrelsen skal i foråret 2022 skabe mere opmærksomhed om og motivation til at få Det Økologiske Spisemærke på restauranter, caféer, hoteller og lignende. Fordelene ved at spise økologisk skal ligeledes promoveres. Spisemærket gør det nemmere for forbrugeren at vælge et sted, hvor hensyn til miljø, dyrevelfærd og biodiversitet er prioriteret.

Det Økologiske Spisemærke indikerer, hvor stor en del af spisestedets mad- og drikkevarer der er økologiske.

Spisemærket findes i tre udgaver:

  • Guld (90-100% økologisk)
  • Sølv (60-90% økologisk)
  • Bronze (30-60% økologisk)

Spisestedet skal med periodevise opgørelser kunne dokumentere, at økologiprocenten for det valgte spisemærke efterleves. Vi tilbyder vejledning om reglerne for periodevise opgørelser og opsætning af regnskab.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, og ved udgangen af marts 2022 var spisemærket repræsenteret hos ca. 3400 spisesteder i Danmark. Alle professionelle køkkener, der er registreret i smileyordningen, kan anvende spisemærket. Mærkningen er statskontrolleret og gratis.

Hvis din virksomhed ønsker at få Det Økologiske Spisemærke, kan du læse mere her: