Nyhedsoversigt

Nye mærkningsregler for vin

Fra 8. december 2023 vil der gælde nye regler, når vin skal mærkes; Næringsdeklaration og ingrediensliste bliver nu obligatorisk.

Ingredienslisten skal følge de samme retningslinjer i mærkningsforordningen, som gælder for alle andre fødevarer. Ingredienslisten må gerne angives elektronisk på en hjemmeside, fx via en QR-kode på vinen, men oplysninger om allergener skal altid fremgå af mærkningen på flasken.

Den fulde næringsdeklaration kan også angives elektronisk, men energiindholdet skal fremgå af emballagen ved at anvende symbolet ”E” efterfulgt af energiindholdet.
Ligesom ingredienslisten skal næringsdeklarationen følge retningslinjerne i mærkningsforordningen. 

For både ingredienslisten og næringsdeklarationen gælder det, at hvis oplysningerne angives elektronisk, må siden ikke indeholde andre oplysninger, som kan bruges til at markedsføre vinen eller spore brugerdata.

Du kan læse mere om de nye mærkningsregler for vin her: Spørgsmål og svar om gennemførelsen af nye EU-mærkningsbestemmelser for vin

Har du brug for sparring til mærkning af vin eller andre fødevarer, så hjælper vi dig meget gerne. Vi kan kontaktes her: Kontakt | Comida Fødevarerådgivning ApS