Nyhedsoversigt
-
Har du styr på produktionshygiejne og fødevaresikkerhed?
07-07-2022 -
Salg af lokale varer
06-07-2022 -
Tour de France kommer til Nyborg
28-06-2022 -
Risikovurdering af cannabidol sat ”on hold”
20-06-2022 -
Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
29-04-2022 -
Det økologiske spisemærke
06-04-2022 -
Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
25-03-2022 -
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
10-03-2022 -
Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
25-01-2022 -
Økologianmeldelse af detailbutikker
12-01-2022 -
Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
20-12-2021 -
Dansk Bælgfrugter
16-12-2021 -
Elite-smileyen forsvinder
20-10-2021 -
Oplæg for iværksættere i Tønder
24-09-2021 -
Mere økologi i professionelle køkkener
30-08-2021 -
Praktisk guide til lokal afsætning
10-08-2021 -
Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
14-07-2021 -
Kontrolkampagne – transport af fødevarer
12-07-2021 -
Vejledning om mærkning af fødevarer
06-07-2021 -
Sommeren er over os.......
05-07-2021 -
Iværksætter-event
01-07-2021 -
Match-making platform for proteinafgrøder
22-06-2021 -
Holdbarhed af fødevarer efter åbning
14-06-2021 -
Resultater af kontrolkampagner 2020
03-06-2021 -
Ulovlig brug af bambus i plast
01-06-2021 -
Er melorme fremtidens fødevare?
06-05-2021 -
Småskalapakken
04-05-2021 -
Ny egenkontrolvejledning
29-04-2021 -
Særstatus for salmonella i æg
22-03-2021 -
Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
15-03-2021 -
Kom du ikke med i Løvens hule?
10-03-2021 -
Olivenolie
05-03-2021 -
Den store klimadatabase
03-03-2021 -
Sporbarhed
26-02-2021 -
Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
24-02-2021 -
Superfood eller helsebooster
17-02-2021 -
Prøveplan for rengøring
12-02-2021 -
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?

Ernærings- og sundhedsanprisninger på dagligvarer
Fødevarestyrelsen vil i løbet af 2022 have fokus på at kontrollere ernærings- og sundhedsanprisninger, som anvendes på almindelige færdigpakkede fødevarer og i online markedsføringsmateriale. Formålet er bl.a. at kontrollere, om anprisningerne bruges korrekt.
Ernæringsanprisninger så som ”rig på fibre”, ”sukkerfri”, ”proteinkilde” kan hjælpe forbrugerne til at træffe et veloplyst valg. Forbrugerne skal kunne stole på, at anprisningen er korrekt, og at de ikke vildledes.
Mange virksomheder finder det svært at efterleve reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger, da det kræver et vist forarbejde at sætte sig ind i lovgivningen på området, som er meget komplekst. ”Må jeg anvende udtalelser fra sundhedspersonale?” eller ” kan jeg skrive ’Styrker knogler og led’?”, er nogle af de spørgsmål, vi ofte får.
Hos Comida Fødevarerådgivning kan vi hjælpe med at vurdere brugen af ernærings- og sundhedsanprisninger på dine produkter og i din markedsføring. Vi kan rådgive om, hvilken dokumentation, der kræves for at anvende anprisningerne.