Nyhedsoversigt
-
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien

I den senere tid har der i hele EU været flere tilbagetrækninger af sesamfrø eller produkter indeholdende sesamfrø. Baggrunden er, at der er fundet høje niveauer af pesticidet ethylenoxid i sesamfrø med oprindelse i Indien. Der er derfor indført importrestriktioner på sesamfrø fra Indien med bl.a. krav om grænsekontrol inden indførsel til EU, og krav om kemiske analyser for 50% af de indkomne sendinger.
Som importør af fødevarer fra tredjelande, skal man via sin egenkontrol sikre, at de fødevarer, man importerer, ikke er til fare for fødevaresikkerheden. Vi kan hjælpe dig med at udarbejde en skriftlig risikoanalyse, hvor både mikrobiologiske, kemiske og fysiske risikofaktorer er vurderet. På baggrund heraf kan vi udarbejde egenkontrolprocedurer, der beskriver, hvordan man som importør kan sikre sig, at grænseværdier for f.eks. kemiske forureninger er overholdt.
Fødevarestyrelsen har også lavet en guide til importører om pesticidrester - se den her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/.../Guide%20til...