Nyhedsoversigt
-
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?

Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
Mange fødevarevirksomheder har helt styr på indholdet i deres produkter, men hvad med emballagen, procesudstyr eller de redskaber, som fødevarerne kommer i kontakt med? Generelt er det vigtigt, at man kun anvender fødevarekontaktmaterialer (FKM) til det, de er beregnet til. Forkert brug af FKM kan føre til afsmitning af uønskede kemiske stoffer til mad og drikkevarer.
EU-lovgivningen om FKM omfatter generelle regler for alle typer af materialer så som plast, pap og papir. Det er ikke kun emballage, men også f.eks. beholdere til transport, maskiner til forarbejdning eller køkkenredskaber, der er omfattet af lovgivningen. Der er desuden supplerende specifikke regler for f.eks. plastmaterialer.
Som fødevareproducent skal du have dokumentation for at de materialer, du anvender, er egnet til formålet. Materialet skal følges af en overensstemmelseserklæring, hvoraf det skal fremgå, hvilke typer af fødevarer materialet er egnet til f.eks. sure eller fede fødevarer samt ved hvilke temperaturer og i hvor lang tid.
Fødevarestyrelsen gennemfører her i efteråret kontrolkampagne om anvendelse af FKM i fødevarevirksomheder. Kontakt os gerne, hvis dine procedurer for FKM trænger til opdatering.