Nyhedsoversigt
-
Hvem er Comida Fødevarerådgivning? Her kan du møde to af vores fødevarekonsulenter, Helle og Sophie
01-10-2024 -
Ændringer i opfølgende besøg
30-09-2024 -
Out of office
19-09-2024 -
Har du brug for et par ekstra øjne?
03-09-2024 -
Affaldshåndtering
08-08-2024 -
Har du styr på mærkningsreglerne?
30-07-2024 -
God sommer
05-07-2024 -
Regler for salg af fødevarer fra vejbod
14-05-2024 -
Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag (1)
08-05-2024 -
God hjælp at hente når du vil genbruge fødevareemballage
19-04-2024 -
Plantebaserede projekter
26-03-2024 -
Påske
22-03-2024 -
Har I brug for et besøg i jeres virksomhed?
19-03-2024 -
Danske bælgfrugter og fødevaresikkerhed
22-02-2024 -
Er din emballage egnet til fødevarer?
14-02-2024 -
Årlig revision af dit egenkontrolprogram (1)
02-02-2024 -
Kontrolkampagner 2024 – Har du styr på dem?
29-01-2024 -
Ny adresse
12-01-2024 -
Nye kollegaer
05-01-2024 -
Nye mærkningsregler for vin
04-12-2023 -
Nyhed! Nu kan du selv downloade din virksomheds smileymærke
28-09-2023 -
Sælger du animalske fødevarer direkte til den endelige forbruger fra din bedrift eller fiskefartøj?
25-09-2023 -
Nyt smileymærke træder i kraft 1. oktober
22-09-2023 -
Importerer du vegetabilske fødevarer fra tredjelande? Hvis ja, så læs med her!
15-09-2023 -
Væsentlige ændringer i din fødevarevirksomhed skal meldes til Fødevarestyrelsen
30-08-2023 -
Kontrolkampagne med fokus på offentliggørelse af kontrolrapporter på hjemmesider
25-08-2023 -
Kontrolkampagne i autoriserede virksomheder
08-08-2023 -
Comida fødevarerådgivning holder lukket i uge 31
28-07-2023 -
Velkommen til Betina
07-07-2023 -
Norovirus
28-06-2023 -
Kontrolkampagne – import fra tredjelande af sammensatte produkter
26-06-2023 -
Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger
23-06-2023 -
Grundlovsdag
01-06-2023 -
Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
15-05-2023 -
Nyt smileymærke
12-05-2023 -
Et skridt videre i et nationalt klimamærke.
10-05-2023 -
Fødevaresvindel
08-05-2023 -
Ny risikovurdering for bisphenol A
01-05-2023 -
Økologiske æg fri for sundhedsskadelige PFAS-niveauer
19-04-2023 -
God påske
05-04-2023 -
Guide til importører om egenkontrol ved indførsel af fødevarer
10-03-2023 -
Kontrol af økologi i detailvirksomheder
22-02-2023 -
Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg: Er økologimærket i restauranter og butikker en falsk varebetegnelse?
22-02-2023 -
Berigede fødevarer
17-02-2023 -
Sælger din virksomhed fødevarer via digitale platforme?
30-01-2023 -
Miljøforureningen PFAS er fundet i økologiske æggeblommer.
24-01-2023 -
Mærkningsordning vegansk og vegetarisk
20-01-2023 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2023 – er du klar?
19-01-2023 -
Skal du sælge kosttilskud?
13-01-2023 -
Glædelig jul og godt nytår
22-12-2022 -
Årlig revision af dit egenkontrolprogram
09-12-2022 -
Ny virksomhed ?
05-12-2022 -
TRACES
25-11-2022 -
Kostrådscirklen
22-11-2022 -
Opbevaring af fødevarer på et lager
15-11-2022 -
Genanvendt plast til fødevarekontaktmaterialer
08-11-2022 -
Har du styr på allergener?
26-10-2022 -
Anvendelse af ikke-økologiske ingredienser i økologiske produkter.
13-10-2022 -
Kontrolkampagne med fokus på import af sammensatte fødevarer fra tredjelande
14-09-2022 -
Nyt klimamærke til de danske forbrugere
22-08-2022 -
Ændrede anbefalinger for nedkøling
16-08-2022 -
Årsag til listeriaudbrud er fundet
22-07-2022 -
Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder
18-07-2022 -
Listeria udbrud i Danmark
15-07-2022 -
Har du styr på produktionshygiejne og fødevaresikkerhed?
07-07-2022 -
Salg af lokale varer
06-07-2022 -
Tour de France kommer til Nyborg
28-06-2022 -
Risikovurdering af cannabidol sat ”on hold”
20-06-2022 -
Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
29-04-2022 -
Det økologiske spisemærke
06-04-2022 -
Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
25-03-2022 -
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
10-03-2022 -
Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
25-01-2022 -
Økologianmeldelse af detailbutikker
12-01-2022 -
Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
20-12-2021 -
Dansk Bælgfrugter
16-12-2021 -
Elite-smileyen forsvinder
20-10-2021 -
Oplæg for iværksættere i Tønder
24-09-2021 -
Mere økologi i professionelle køkkener
30-08-2021 -
Praktisk guide til lokal afsætning
10-08-2021 -
Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
14-07-2021 -
Kontrolkampagne – transport af fødevarer
12-07-2021 -
Vejledning om mærkning af fødevarer
06-07-2021 -
Sommeren er over os.......
05-07-2021 -
Iværksætter-event
01-07-2021 -
Match-making platform for proteinafgrøder
22-06-2021 -
Holdbarhed af fødevarer efter åbning
14-06-2021 -
Resultater af kontrolkampagner 2020
03-06-2021 -
Ulovlig brug af bambus i plast
01-06-2021 -
Er melorme fremtidens fødevare?
06-05-2021 -
Småskalapakken
04-05-2021 -
Ny egenkontrolvejledning
29-04-2021 -
Særstatus for salmonella i æg
22-03-2021 -
Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
15-03-2021 -
Kom du ikke med i Løvens hule?
10-03-2021 -
Olivenolie
05-03-2021 -
Den store klimadatabase
03-03-2021 -
Sporbarhed
26-02-2021 -
Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
24-02-2021 -
Superfood eller helsebooster
17-02-2021 -
Prøveplan for rengøring
12-02-2021 -
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Ændrede anbefalinger for nedkøling
En række afsnit i Vejledning om fødevarehygiejne (Hygiejnevejledningen) er blevet opdateret i juni 2022, herunder bl.a. afsnit 26.6 vedrørende nedkøling af varmebehandlede retter.
Nedkølingsprocessen for varmebehandlede fødevarer, som skal opbevares eller serveres ved lave temperaturer, skal ske hurtigst muligt efter varmebehandlingen.
I den nye vejledning anbefaler Fødevarestyrelsen nu, at temperaturen i varmebehandlede retter, der nedkøles, falder fra 65°C til 10°C indenfor højst fire timer. Tidligere var anbefalingen 3 timer. Det er dog stadig vigtigt, at nedkølingen foregår hurtigt, da langsom nedkøling kan resultere i vækst af sygdomsfremkaldende bakterier.
Det er muligt at opnå samme sikkerhed ved at anvende andre kombinationer af tid og temperatur ved nedkøling. Du skal som fødevarevirksomhed dokumentere, at fødevarerne ikke udgør en risiko for fødevaresikkerheden. Her kan du anvende Fødevarestyrelsens onlineværktøjet, SiTTi, som står for ”Sikker Temperatur Tid”. Beregningerne i SiTTi tager udgangspunkt i mikrobiologisk fødevaresikkerhed, og kan derfor anvendes som guideline til at udregne sikre temperatur-tid kombinationer for varmebehandling, varmholdelse, nedkøling af fødevarer og holdbarhed.
Du finder SiTTi her: SiTTi - Sikker varmebehandling, nedkøling og varmholdelse