Nyhedsoversigt
-
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Er du klar til de nye kostråd?

Er du klar til de nye kostråd?
Fødevarestyrelsen lancerede i dag de nye kostråd, der har fået en klimavenlig vinkel.
”Spis planterigt, varieret og ikke for meget” og ”Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk” er nye formuleringer af kostrådene. Vejen til at spise mindre kød og mere plantebaseret kan være at øge indtaget af bælgfrugter, der samtidig også er en klimavenlig løsning. ”100 gram tilberedte bælgfrugter om dagen”, lyder anbefalingen.
Hvis du udvikler f.eks. måltidsløsninger eller nye produkter, eller du i din kantine eller delikatesse-afdeling vil følge de nye anbefalinger, så kan du erstatte noget af kødet med bælgfrugter. Du skal være opmærksom på, at du skal forholde dig til bælgfrugter som råvare i din risikoanalyse. Bælgfrugter indeholder lektiner, der kan give akut forgiftning med opkast og diarre, hvis de ikke udblødes og koges tilstrækkeligt inden servering. Du skal derfor have procedurer for din håndtering af bælgfrugter.
Kostrådene opfordrer også til at man nedbringer madspild, og sparer på energiressourcerne. Dette kan f.eks. gøres ved at man tilbereder større portioner af bælgfrugter ad gangen, som så kan bruges i flere forskellige retter. Her skal du i din risikoanalyse forholde dig til opvarmning og nedkøling af bælgfrugter.
Har du brug for sparring i forhold til nye råvarer/processer og risikoanalyse, så kontakt os gerne.