Nyhedsoversigt

Brexit - no deal?

Handler du med økologiske varer – så forbered dig på Brexit

Handel med Storbritannien ændrer sig ved årsskiftet, og særligt regler for handel med økologiske varer vil ændre sig. Storbritannien bliver i handelsmæssig forstand et tredjeland, og dermed skal du bl.a. ændre dine økologiprocedurer, da import af økologiske varer sker på andre vilkår end handel med varer indenfor EU.

4 ugers anmeldelsesfrist

Dine økologiprocedurer skal opdateres, så de omhandler import fra tredjelande. Dette er en væsentlig ændring, der kræver anmeldelse til Fødevarestyrelsen. Du kan gå i gang med de ændrede aktiviteter 4 uger efter anmeldelsen, hvis Fødevarestyrelsen ikke har bemærkninger hertil. Så allerede nu skal du have opdateret dine økologiprocedurer samt anmeldt dette.

Grænsekontrol

Ved import fra tredjelande er der også krav til grænsekontrol. Din virksomhed skal være oprettet på EU's importportal (TRACES NT) som første modtager i EU af økologiske varer. De økologiske varer skal forhåndsanmeldes til Fødevarestyrelsen og følges af en kontrolattest. Varerne kan først frigives som økologiske, når kontrolattesten er verificeret af Fødevarestyrelsen og stemplet af Told.

Kontakt os gerne hvis du ønsker rådgivning eller sparring om dine økologi-aktiviteter.