Nyhedsoversigt

Økologianmeldelse af detailbutikker

Økologianmeldelse af detailbutikker

Detailbutikker bliver nu omfattet af kravet om økologianmeldelse. Kravet gælder ved salg af uindpakkede økologiske fødevarer til den endelige forbruger. Butikker der sælger mindre end 5000 kg eller omsætningen udgør mindre end 20.000 EUR om året er undtaget kravet om anmeldelse. Salg af færdigpakkede fødevarer kræver stadig ikke anmeldelse.

Fødevarestyrelsen betragter følgende fødevarer som indpakkede:

  • Fødevarer, hvor flere enheder er samlet i én emballage f.eks. porrer med mavebælte
  • Fødevarer, som er individuelt mærket som økologiske f.eks. æbler med øko-klistermærke.

Disse varer betragtes altså som indpakkede, og der kræves altså IKKE økologigodkendelse ved salg af disse varer. Vær opmærksom på at mavebælte, klistermærker m.v. skal være påsat af en økologigodkendt virksomhed.

Er du omfattet af kravet om anmeldelse af økologiaktiviteter i detail, skal anmeldelsen ske via Fødevarestyrelsens digitale formular. Detailvirksomheder er undtaget kravet om indsendelse af økologiprocedurer i forbindelse med anmeldelsen. De modtager i stedet automatisk en standard-økologirapport ved anmeldelsen. Af denne fremgår hvilke supplerende beskrivelser, der skal udarbejdes og kunne fremvises ved kontrolbesøg i virksomheden.

Har du brug for hjælp til anmeldelse eller vil vide mere om dokumentationskravene i forbindelse med certificering til økologi, så kontakt os gerne.