Nyhedsoversigt
-
Grundlovsdag
01-06-2023 -
Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
15-05-2023 -
Nyt smileymærke
12-05-2023 -
Et skridt videre i et nationalt klimamærke.
10-05-2023 -
Fødevaresvindel
08-05-2023 -
Ny risikovurdering for bisphenol A
01-05-2023 -
Økologiske æg fri for sundhedsskadelige PFAS-niveauer
19-04-2023 -
God påske
05-04-2023 -
Guide til importører om egenkontrol ved indførsel af fødevarer
10-03-2023 -
Kontrol af økologi i detailvirksomheder
22-02-2023 -
Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg: Er økologimærket i restauranter og butikker en falsk varebetegnelse?
22-02-2023 -
Berigede fødevarer
17-02-2023 -
Sælger din virksomhed fødevarer via digitale platforme?
30-01-2023 -
Miljøforureningen PFAS er fundet i økologiske æggeblommer.
24-01-2023 -
Mærkningsordning vegansk og vegetarisk
20-01-2023 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2023 – er du klar?
19-01-2023 -
Skal du sælge kosttilskud?
13-01-2023 -
Glædelig jul og godt nytår
22-12-2022 -
Årlig revision af dit egenkontrolprogram
09-12-2022 -
Ny virksomhed ?
05-12-2022 -
TRACES
25-11-2022 -
Kostrådscirklen
22-11-2022 -
Opbevaring af fødevarer på et lager
15-11-2022 -
Genanvendt plast til fødevarekontaktmaterialer
08-11-2022 -
Har du styr på allergener?
26-10-2022 -
Anvendelse af ikke-økologiske ingredienser i økologiske produkter.
13-10-2022 -
Kontrolkampagne med fokus på import af sammensatte fødevarer fra tredjelande
14-09-2022 -
Nyt klimamærke til de danske forbrugere
22-08-2022 -
Ændrede anbefalinger for nedkøling
16-08-2022 -
Årsag til listeriaudbrud er fundet
22-07-2022 -
Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder
18-07-2022 -
Listeria udbrud i Danmark
15-07-2022 -
Har du styr på produktionshygiejne og fødevaresikkerhed?
07-07-2022 -
Salg af lokale varer
06-07-2022 -
Tour de France kommer til Nyborg
28-06-2022 -
Risikovurdering af cannabidol sat ”on hold”
20-06-2022 -
Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
29-04-2022 -
Det økologiske spisemærke
06-04-2022 -
Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
25-03-2022 -
"Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
10-03-2022 -
Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
25-01-2022 -
Økologianmeldelse af detailbutikker
12-01-2022 -
Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
20-12-2021 -
Dansk Bælgfrugter
16-12-2021 -
Elite-smileyen forsvinder
20-10-2021 -
Oplæg for iværksættere i Tønder
24-09-2021 -
Mere økologi i professionelle køkkener
30-08-2021 -
Praktisk guide til lokal afsætning
10-08-2021 -
Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
14-07-2021 -
Kontrolkampagne – transport af fødevarer
12-07-2021 -
Vejledning om mærkning af fødevarer
06-07-2021 -
Sommeren er over os.......
05-07-2021 -
Iværksætter-event
01-07-2021 -
Match-making platform for proteinafgrøder
22-06-2021 -
Holdbarhed af fødevarer efter åbning
14-06-2021 -
Resultater af kontrolkampagner 2020
03-06-2021 -
Ulovlig brug af bambus i plast
01-06-2021 -
Er melorme fremtidens fødevare?
06-05-2021 -
Småskalapakken
04-05-2021 -
Ny egenkontrolvejledning
29-04-2021 -
Særstatus for salmonella i æg
22-03-2021 -
Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
15-03-2021 -
Kom du ikke med i Løvens hule?
10-03-2021 -
Olivenolie
05-03-2021 -
Den store klimadatabase
03-03-2021 -
Sporbarhed
26-02-2021 -
Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
24-02-2021 -
Superfood eller helsebooster
17-02-2021 -
Prøveplan for rengøring
12-02-2021 -
Guide til økologisk tang
25-01-2021 -
Er du klar til de nye kostråd?
07-01-2021 -
Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
05-01-2021 -
Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
04-01-2021 -
Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
16-12-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
08-12-2020 -
Brexit - no deal?
24-11-2020 -
Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
18-11-2020 -
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
02-11-2020 -
Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
20-10-2020 -
Sundhed er noget, vi spiser?
06-10-2020 -
Madspild og donation af mad
01-10-2020 -
Når du vil starte en fødevarevirksomhed
01-10-2020 -
Danmarks nationale madspildsdag
29-09-2020 -
Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
25-09-2020 -
Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
17-09-2020 -
Kan havremælk kaldes mælk?
03-09-2020 -
Har du styr på økologien?
16-07-2020 -
Bagepapir uden flourstoffer
16-06-2020 -
Regler for salg af fødevarer på nettet
12-05-2020 -
Økologi på menuen
21-04-2020 -
Nye krav til oprindelsesmærkning
25-03-2020 -
Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
01-03-2020
Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder

Denne sommer er det igen muligt at tage til festivaler, markeder og andre udendørsaktiviteter, hvor boder med salg af forskellig mad er til stede. Fødevarevirksomheder, som er registreret ved Fødevarestyrelsen, kan have aktiviteter ved festivaler og lignende. Hvis ikke man er registreret ved Fødevarestyrelsen, er det dog stadig muligt at tilberede og sælge mad fra boder. Dette kaldes fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen. Samlet set må dette lejlighedsvise salg af mad ikke overstige mere end ca. 30 dage i alt på et år.
I forhold til registrerede virksomheder og uregistrerede virksomheder under bagatelgrænsen gennemfører Fødevarestyrelsen resten af året en kontrolkampagne. I løbet af de seneste to år med restriktioner, kan virksomhederne have foretaget væsentlige ændringer, som ikke er blevet meldt til Fødevarestyrelsen.
Derfor er kampagnens fokus på vejledning af virksomhederne, og at aktiviteter er retvisende for virksomhedernes registrering.
Uanset om du er registeret ved Fødevarestyrelsen eller ej, må dine aktiviteterne aldrig kunne udgøre en risiko for fødevaresikkerheden. Formålet med kampagnen er derfor også at sikre, at alle relevante hygiejneregler ved lejlighedsvise arrangementer overholdes, herunder:
- Relevante hygiejneregler
- Opbevaringstemperatur og køl-/varmholdelse
- Adgang til toiletter, tilstrækkelig mulighed for håndvask og personlig hygiejne
- Skadedyrssikring
- Sporbarhed