Nyhedsoversigt

Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder

Denne sommer er det igen muligt at tage til festivaler, markeder og andre udendørsaktiviteter, hvor boder med salg af forskellig mad er til stede. Fødevarevirksomheder, som er registreret ved Fødevarestyrelsen, kan have aktiviteter ved festivaler og lignende. Hvis ikke man er registreret ved Fødevarestyrelsen, er det dog stadig muligt at tilberede og sælge mad fra boder. Dette kaldes fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen. Samlet set må dette lejlighedsvise salg af mad ikke overstige mere end ca. 30 dage i alt på et år.

I forhold til registrerede virksomheder og uregistrerede virksomheder under bagatelgrænsen gennemfører Fødevarestyrelsen resten af året en kontrolkampagne. I løbet af de seneste to år med restriktioner, kan virksomhederne have foretaget væsentlige ændringer, som ikke er blevet meldt til Fødevarestyrelsen.

Derfor er kampagnens fokus på vejledning af virksomhederne, og at aktiviteter er retvisende for virksomhedernes registrering.

Uanset om du er registeret ved Fødevarestyrelsen eller ej, må dine aktiviteterne aldrig kunne udgøre en risiko for fødevaresikkerheden. Formålet med kampagnen er derfor også at sikre, at alle relevante hygiejneregler ved lejlighedsvise arrangementer overholdes, herunder:

  • Relevante hygiejneregler
  • Opbevaringstemperatur og køl-/varmholdelse
  • Adgang til toiletter, tilstrækkelig mulighed for håndvask og personlig hygiejne
  • Skadedyrssikring
  • Sporbarhed