Nyhedsoversigt

Småskalapakken - en hjælp til små fødevareproducenter 

Der er vedtaget 3 nye bekendtgørelser, som alle er en del af småskalapakken, der udspringer af Fødevareforlig 4 fra 2018. Småskalapakken indeholder flere initiativer, der skal gøre det nemmere for små fødevareproducenter, at drive virksomhed. De 3 bekendtgørelser er om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder, konsumæg og fødevarehygiejne. Fødevarestyrelsens vejledning om fødevarehygiejne er samtidig også blevet opdateret. Vejledning om autorisation er ikke blevet opdateret, men nye ændringer til denne er blevet samlet i et notat. Alle 3 bekendtgørelser er trådt i kraft i marts måned. 

Ændringerne betyder bl.a. at primærproducenter nu må afsætte 312.000 æg pr. år ved stalddørssalg eller salg i gårdbutik. Ligeledes må slagtes og afsættes 2000 stk. tamfjerkræ og 2000 stk. opdrættet fjervildt