Nyhedsoversigt

Har du styr på mærkningsreglerne?

Fra august gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, hvor der er fokus på de obligatoriske mærkningsoplysninger, som skal fremgå af færdigpakkede fødevarer.

Obligatoriske mærkningsoplysninger omfatter bl.a. varebetegnelse, ingrediensliste, næringsdeklaration, nettovægt og eventuelle allergener. Mærkningen skal også være læsbar, korrekt, fyldestgørende og på dansk, så forbrugeren kan vælge sine fødevarer på et oplyst grundlag.

Mærkningsoplysninger, som ikke kan læses pga. utydelig skrift, lille trykstørrelse og lignende, kan udgøre en risiko for f.eks. forbrugere med fødevareallergi og/eller –intolerans. Hvis ikke allergener er deklareret korrekt, kan forbrugeren blive alvorligt syg.

Kontrollen foretages hos de virksomheder, som har ansvaret for mærkningen af fødevarerne. Kampagnen kører frem til november 2024.

Hos Comida kan vi hjælpe både små og store virksomheder med korrekt mærkning af fødevarer. Vi kan bl.a. hjælpe med at udforme de obligatoriske oplysninger eller vurdere, om mærkningen er korrekt. Læs mere via nedenstående link, hvor du også har mulighed for at kontakte os.

Mærkning og anprisninger | Comida Fødevarerådgivning ApS