Nyhedsoversigt

Ændrede retningslinjer for nedkøling og varmholdelse

Fødevarestyrelsen har over sommeren opdateret hygiejnevejledningen, hvor der bl.a. er sket ændringer på området for nedkøling og varmholdelse af fødevarer.  Herunder får du et lille overblik over ændringerne.

  • Nedkøling
    Retningslinjen for nedkøling ændres til at dække intervallet 56 °C til 10 °C på fire timer (tidligere 65 °C til 10 °C på fire timer). Dette er i overensstemmelse med de beregninger, som man kan udføre i Fødevarestyrelsens digitale værktøjskasse ”Sikre fødevarer” (tidligere SiTTi).

  • Varmholdelse
    Minimumstemperaturen for varmholdelse ændres til at være 56 °C (fra 65 °C). Dette er også i overensstemmelse med de beregninger, som man kan udføre i ”Sikre fødevarer”.

Men hov – hvad har det af betydning for min fødevarevirksomhed, tænker du muligvis? Måske ikke så meget – du gør nemlig ikke ”noget galt”, hvis du overholder de gamle retningslinjer for nedkøling og varmholdelse af fødevarer. Og det er fordi de nye retningslinjerne er blevet lempet og ikke skærpet.

Har du spørgsmål til ændringerne, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 71 99 34 49 eller info@comida.dk.

Du finder hygiejnevejledningen her: Hygiejnevejledningen - Fødevarestyrelsen