Nyhedsoversigt
- 
                        Comida Fødevarerådgivning er kåret som Børsen Gazelle 2025!
 03-10-2025
- 
                        Ændrede retningslinjer for nedkøling og varmholdelse
 11-09-2025
- 
                        Velkommen til Majken
 08-09-2025
- 
                        NIS 2-loven – Fødevarestyrelsen fører tilsyn med cybersikkerhedskrav hos store fødevarevirksomheder
 29-08-2025
- 
                        Sælger du fødevarer på nettet?
 13-08-2025
- 
                        God sommerferie
 04-07-2025
- 
                        Vi holder lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
 27-05-2025
- 
                        Comida Fødevarerådgivning holder åbent 1. maj
 30-04-2025
- 
                        God påske (1)
 15-04-2025
- 
                        Gode råd til klargøring af frugt og grønt
 11-04-2025
- 
                        ”Hvad kræver det egentlig, at kunne starte en fødevarevirksomhed”?
 07-04-2025
- 
                        Har du tjekket dine mærkningsoplysninger for nyligt?
 05-03-2025
- 
                        Over 60% lever ikke op til reglerne, når der markedsføres kosttilskud
 17-02-2025
- 
                        Forbud mod bisphenol A i visse fødevarekontaktmaterialer
 11-02-2025
- 
                        Væsentlige ændringer
 10-02-2025
- 
                        Nye anbefalinger til vegetarer (og veganere)
 06-02-2025
- 
                        Syltning
 03-02-2025
- 
                        Tilsætningsstoffer
 27-01-2025
- 
                        Ingen krav om mærkning på fødevarer til dagens salg
 23-01-2025
- 
                        Fødevarestyrelsens kontrolkampagner for 2025 – måske får du besøg?
 13-01-2025
- 
                        Årlig revision
 03-01-2025
- 
                        Glædelig jul
 18-12-2024
- 
                        Lasse og Carsten
 13-12-2024
- 
                        EU-logo
 11-12-2024
- 
                        ID-mærke på animalske fødevarer ændres
 06-12-2024
- 
                        Julefrokost – ja tak!
 04-12-2024
- 
                        Nu skal du møde vores IT-konsulent, Oguz, og vores fødevarekonsulent Tine.
 19-11-2024
- 
                        Personlig hygiejne i fødevarevirksomheder
 04-11-2024
- 
                        Seminar på DTU om kosttilskud
 29-10-2024
- 
                        Sig hej til vores fødevarekonsulenter Susanne og Stine
 21-10-2024
- 
                        Hvem er Comida Fødevarerådgivning? Her kan du møde to af vores fødevarekonsulenter, Helle og Sophie
 01-10-2024
- 
                        Ændringer i opfølgende besøg
 30-09-2024
- 
                        Out of office
 19-09-2024
- 
                        Har du brug for et par ekstra øjne?
 03-09-2024
- 
                        Affaldshåndtering
 08-08-2024
- 
                        Har du styr på mærkningsreglerne?
 30-07-2024
- 
                        God sommer
 05-07-2024
- 
                        Regler for salg af fødevarer fra vejbod
 14-05-2024
- 
                        Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag (1)
 08-05-2024
- 
                        God hjælp at hente når du vil genbruge fødevareemballage
 19-04-2024
- 
                        Plantebaserede projekter
 26-03-2024
- 
                        Påske
 22-03-2024
- 
                        Har I brug for et besøg i jeres virksomhed?
 19-03-2024
- 
                        Danske bælgfrugter og fødevaresikkerhed
 22-02-2024
- 
                        Er din emballage egnet til fødevarer?
 14-02-2024
- 
                        Årlig revision af dit egenkontrolprogram (1)
 02-02-2024
- 
                        Kontrolkampagner 2024 – Har du styr på dem?
 29-01-2024
- 
                        Ny adresse
 12-01-2024
- 
                        Nye kollegaer
 05-01-2024
- 
                        Nye mærkningsregler for vin
 04-12-2023
- 
                        Nyhed! Nu kan du selv downloade din virksomheds smileymærke
 28-09-2023
- 
                        Sælger du animalske fødevarer direkte til den endelige forbruger fra din bedrift eller fiskefartøj?
 25-09-2023
- 
                        Nyt smileymærke træder i kraft 1. oktober
 22-09-2023
- 
                        Importerer du vegetabilske fødevarer fra tredjelande? Hvis ja, så læs med her!
 15-09-2023
- 
                        Væsentlige ændringer i din fødevarevirksomhed skal meldes til Fødevarestyrelsen
 30-08-2023
- 
                        Kontrolkampagne med fokus på offentliggørelse af kontrolrapporter på hjemmesider
 25-08-2023
- 
                        Kontrolkampagne i autoriserede virksomheder
 08-08-2023
- 
                        Comida fødevarerådgivning holder lukket i uge 31
 28-07-2023
- 
                        Velkommen til Betina
 07-07-2023
- 
                        Norovirus
 28-06-2023
- 
                        Kontrolkampagne – import fra tredjelande af sammensatte produkter
 26-06-2023
- 
                        Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger
 23-06-2023
- 
                        Grundlovsdag
 01-06-2023
- 
                        Lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
 15-05-2023
- 
                        Nyt smileymærke
 12-05-2023
- 
                        Et skridt videre i et nationalt klimamærke.
 10-05-2023
- 
                        Fødevaresvindel
 08-05-2023
- 
                        Ny risikovurdering for bisphenol A
 01-05-2023
- 
                        Økologiske æg fri for sundhedsskadelige PFAS-niveauer
 19-04-2023
- 
                        God påske
 05-04-2023
- 
                        Guide til importører om egenkontrol ved indførsel af fødevarer
 10-03-2023
- 
                        Kontrol af økologi i detailvirksomheder
 22-02-2023
- 
                        Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg: Er økologimærket i restauranter og butikker en falsk varebetegnelse?
 22-02-2023
- 
                        Berigede fødevarer
 17-02-2023
- 
                        Sælger din virksomhed fødevarer via digitale platforme?
 30-01-2023
- 
                        Miljøforureningen PFAS er fundet i økologiske æggeblommer.
 24-01-2023
- 
                        Mærkningsordning vegansk og vegetarisk
 20-01-2023
- 
                        Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2023 – er du klar?
 19-01-2023
- 
                        Skal du sælge kosttilskud?
 13-01-2023
- 
                        Glædelig jul og godt nytår
 22-12-2022
- 
                        Årlig revision af dit egenkontrolprogram
 09-12-2022
- 
                        Ny virksomhed ?
 05-12-2022
- 
                        TRACES
 25-11-2022
- 
                        Kostrådscirklen
 22-11-2022
- 
                        Opbevaring af fødevarer på et lager
 15-11-2022
- 
                        Genanvendt plast til fødevarekontaktmaterialer
 08-11-2022
- 
                        Har du styr på allergener?
 26-10-2022
- 
                        Anvendelse af ikke-økologiske ingredienser i økologiske produkter.
 13-10-2022
- 
                        Kontrolkampagne med fokus på import af sammensatte fødevarer fra tredjelande
 14-09-2022
- 
                        Nyt klimamærke til de danske forbrugere
 22-08-2022
- 
                        Ændrede anbefalinger for nedkøling
 16-08-2022
- 
                        Årsag til listeriaudbrud er fundet
 22-07-2022
- 
                        Fødevareaktiviteter på festivaler og markeder
 18-07-2022
- 
                        Listeria udbrud i Danmark
 15-07-2022
- 
                        Har du styr på produktionshygiejne og fødevaresikkerhed?
 07-07-2022
- 
                        Salg af lokale varer
 06-07-2022
- 
                        Tour de France kommer til Nyborg
 28-06-2022
- 
                        Risikovurdering af cannabidol sat ”on hold”
 20-06-2022
- 
                        Nye retningslinjer for mærkning af fødevarer
 29-04-2022
- 
                        Det økologiske spisemærke
 06-04-2022
- 
                        Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer
 25-03-2022
- 
                        "Rig på fibre", "sukkerfri", "styrker knogler og led" - har du styr på reglerne?
 10-03-2022
- 
                        Farvestoffet Titandioxid forbydes i fødevarer i hele EU
 25-01-2022
- 
                        Økologianmeldelse af detailbutikker
 12-01-2022
- 
                        Der er ændringer på vej i Fødevarestyrelsens smiley-ordning.
 20-12-2021
- 
                        Dansk Bælgfrugter
 16-12-2021
- 
                        Elite-smileyen forsvinder
 20-10-2021
- 
                        Oplæg for iværksættere i Tønder
 24-09-2021
- 
                        Mere økologi i professionelle køkkener
 30-08-2021
- 
                        Praktisk guide til lokal afsætning
 10-08-2021
- 
                        Nyt om økologi fra Landbrugsstyrelsen
 14-07-2021
- 
                        Kontrolkampagne – transport af fødevarer
 12-07-2021
- 
                        Vejledning om mærkning af fødevarer
 06-07-2021
- 
                        Sommeren er over os.......
 05-07-2021
- 
                        Iværksætter-event
 01-07-2021
- 
                        Match-making platform for proteinafgrøder
 22-06-2021
- 
                        Holdbarhed af fødevarer efter åbning
 14-06-2021
- 
                        Resultater af kontrolkampagner 2020
 03-06-2021
- 
                        Ulovlig brug af bambus i plast
 01-06-2021
- 
                        Er melorme fremtidens fødevare?
 06-05-2021
- 
                        Småskalapakken
 04-05-2021
- 
                        Ny egenkontrolvejledning
 29-04-2021
- 
                        Særstatus for salmonella i æg
 22-03-2021
- 
                        Tilbagekaldelser efter fund af pesticidet ethylenoxid
 15-03-2021
- 
                        Kom du ikke med i Løvens hule?
 10-03-2021
- 
                        Olivenolie
 05-03-2021
- 
                        Den store klimadatabase
 03-03-2021
- 
                        Sporbarhed
 26-02-2021
- 
                        Nedkøling af fødevarer - ny kontrolkampagne
 24-02-2021
- 
                        Superfood eller helsebooster
 17-02-2021
- 
                        Prøveplan for rengøring
 12-02-2021
- 
                        Guide til økologisk tang
 25-01-2021
- 
                        Er du klar til de nye kostråd?
 07-01-2021
- 
                        Nye krav ved eksport af økologiske fødevarer til Storbritannien
 05-01-2021
- 
                        Godt nytår - så er det nye år skudt i gang.
 04-01-2021
- 
                        Brexit – NYT om import af økologiske varer fra Storbritannien
 16-12-2020
- 
                        Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2021
 08-12-2020
- 
                        Brexit - no deal?
 24-11-2020
- 
                        Tilbagetrækning af sesamfrø fra Indien
 18-11-2020
- 
                        Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
 02-11-2020
- 
                        Har du styr på fødevarekontaktmaterialer i din virksomhed?
 20-10-2020
- 
                        Sundhed er noget, vi spiser?
 06-10-2020
- 
                        Madspild og donation af mad
 01-10-2020
- 
                        Når du vil starte en fødevarevirksomhed
 01-10-2020
- 
                        Danmarks nationale madspildsdag
 29-09-2020
- 
                        Hjælp til markedsføring af berigede fødevarer
 25-09-2020
- 
                        Hvad betyder Brexit for din fødevarevirksomhed?
 17-09-2020
- 
                        Kan havremælk kaldes mælk?
 03-09-2020
- 
                        Har du styr på økologien?
 16-07-2020
- 
                        Bagepapir uden flourstoffer
 16-06-2020
- 
                        Regler for salg af fødevarer på nettet
 12-05-2020
- 
                        Økologi på menuen
 21-04-2020
- 
                        Nye krav til oprindelsesmærkning
 25-03-2020
- 
                        Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2020
 01-03-2020
Nyt mærke for fisk der er fanget kystnært og med skånsomme redskaber.
 
            I dag træder en ny mærkningsordning af fisk i kraft.
Det nye Naturskånsom-mærke skal oplyse forbrugerne om skånsomt fiskeri, støtte kystfiskeriet og beskytte naturen i havet.
Det er Fiskeristyrelsen, der udsteder licens til fiskeri under mærkningsordningen. Der stilles krav til fangstredskaberne, fiskekutterens størrelse, og så skal fartøjsføreren have gennemført AMU-kursus om kvalitet og friskhed af fisk.
Hvis du som fødevarevirksomhed opskærer, pakker eller fremstiller fiskevarer af de skånsomt fangede fisk og ønsker at videreføre denne mærkning, skal dette registreres som særskilt aktivitet ved Fødevarestyrelsen. Du skal også have skriftlige egenkontrolprocedurer, som beskriver adskillelse af Naturskånsom-fisk fra andre fisk og sikrer sporbarheden. Anmeldelseskravet til Fødevarestyrelsen træder dog først i kraft ved årsskiftet.
Du kan læse mere i bekendtgørelsen eller vejledningen til mærket her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1456 og https://fiskeristyrelsen.dk/.../2020-10-15-vejledning...