Nyhedsoversigt

”Hvad kræver det egentlig, at kunne starte en fødevarevirksomhed”?

Det er et spørgsmål, vi ofte får her hos Comida Fødevarerådgivning. Og med rette, for det kan godt virke lidt uoverskueligt.

Der er selvfølgelig alt det generelle i forhold til at etablere en virksomhed, fx oprettelse af CVR-nr., hvis ikke du allerede har det. Men for fødevarevirksomheder, er det også et krav, at du har et system, som sikrer, at dine fødevarer ikke gør andre syge. Det er her egenkontrollen kommer ind i billedet.

Egenkontrol er det system, som fødevarevirksomheder bruger til at kontrollere sig selv og til at sikre, at fødevarereglerne overholdes.
En virksomheds egenkontrol består af en skriftlig risikoanalyse, en procedure for egenkontrol samt dokumentation for udført egenkontrol. Skal din virksomhed også økologicertificeres, kræver det skriftlige procedurer, som skal godkendes af Fødevarestyrelsen, inden du starter op. Der kan også være andre krav forbundet med opstart af en fødevarevirksomhed, men det afhænger af dine fødevareaktiviteter.

Hos Comida har vi hjulpet mange fødevarevirksomheder med at skabe overblikket i opstartsprocessen. Vi udarbejder egenkontrolprocedurer, risikoanalyser, økologiprocedurer mm. Vi kan også registrere virksomheden hos FVST. På den måde kan du slippe for at bruge din energi på papirarbejdet, men i stedet fokusere på etablering, opstart og drift af selve virksomheden.

Vi kan som altid kontaktes her på siden under "Kontakt" øverst i højre hjørne.