Nyhedsoversigt

Personlig hygiejne i fødevarevirksomheder

At opretholde en god personlig hygiejne, når du arbejder med fødevarer, har stor betydning for fødevaresikkerheden. Og vidste du, at man på Fødevarestyrelsens hjemmeside kan downloade en planche, som med billeder og ord viser eksempler på god personlig hygiejne i fødevarevirksomheder?

Personlig hygiejne vedrører bl.a. rent arbejdstøj, grundig vask af hænder, kortklippede og rene negle, opsætning af hår eller brug af hårnet mm.
Indretningen kan også have betydning for, om den personlige hygiejne opretholdes. Det er fx vigtigt at kunne komme uhindret til en håndvask, så man kan få vasket sine hænder. Hvis pladsen foran vasken fx anvendes til opbevaring, er vasken svær at komme til.

Eksemplerne på planchen henvender sig især til større produktions- og detailvirksomheder, herunder storkøkkener, restauranter, butikker og andre virksomheder med fødevareaktiviteter. 

Planchen kan med fordel hænges op, så den kan inspirere alle medarbejdere. Du finder den her: Planche personlig hygiejne.pdf