Nyhedsoversigt

Julefrokost – ja tak!

Julefrokost – ja tak!

Så er det sæson for julefrokoster igen, og hvor er det dejligt! – men ikke hvis det ender med ondt i maven, når festen er slut.

Julefrokostperioden er en spidsbelastningsperiode for mange restauranter, cafeer, kantiner og lign. Det kan derfor være en udfordring at håndtere den øgede produktion af mad i forhold til virksomhedens fysiske rammer og personalekapacitet. Fx kan manglende overvågning af buffet føre til, at kølekrævende fødevarer bliver opbevaret for længe på buffeten. Gæsterne kan også risikere at smitte hinanden med bakterier og virus, hvis tænger falder ned i maden, eller der mangler brødklæde til at holde på, når der skæres brød.

Hvis din virksomhed inviterer på buffet, kan I downloade plancher fra Fødevarestyrelsens hjemmeside, som i billeder og ord viser eksempler på både korrekte og forkerte måder at håndtere en buffet. Her finder I desuden også info om god håndhygiejne, forebyggelse af roskildesyge og undervisningsmateriale.  

Se mere her: Undgå at smitte kunder med norovirus (roskildesyge) - Fødevarestyrelsen

Og skulle der opstå spørgsmål, står vi meget gerne til rådighed. Vi kan kontaktes på 71 99 34 49 eller info@comida.dk.