Egenkontrol og risikoanalyse

Brug for hjælp til egenkontrol og risikoanalyse?

Alle fødevarevirksomheder skal lave risikoanalyse og egenkontrol. Omfanget af egenkontrollen afhænger af, hvilken type virksomhed du har. Egenkontrollen kan betragtes som et værktøj, der skal sikre, at dine produkter er lovlige og ikke gør mennesker syge.

Dit egenkontrolprogram skal baseres på en risikoanalyse. En risikoanalyse er en systematisk gennemgang af virksomhedens aktiviteter, og de risici der er forbundet hermed. En risikonanalyse fører til udpegningen af kritiske styringspunkter, som du skal være særlig opmærksom på i din virksomhed. Du skal vurdere om de enkelte risici har afgørende betydning for fødevaresikkerheden, samt om virksomhedens procedurer styrer de kritiske risici.

I større produktionsvirksomheder er egenkontrolprogrammet ofte koblet sammen med et kvalitetsledelsessystem.

Vores fødevarekonsulenter har stor erfaring med at udarbejde risikoanalyse og egenkontrolprocedurer for både små og store virksomheder. Hvis du er nystartet, hjælper vi dig i gang. Hvis du allerede er i gang, kan vi hjælpe dig videre med dit egenkontrolprogram og risikoanalyse, så det lever op til de krav, der stilles fra myndighederne.

Tilmeld vores nyhedsbrev og bliv
løbende opdateret på nye regler og krav